Испанската полиция е задържала шестима българи за контрабанда на цигари

Националната полиция на Испания е задържала шестима българи за контрабанда на цигари. По време на акцията са конфискувани 61 205 кутии контрабандни цигари, повечето от които са фалшификати на известни марки. Стоката е била приготвена за разпространение и продажба на територията на страната. По време на операцията са задържани 13 души – шестима българи и седем украинци.

Акцията е проведена на територията на област Мадрид. Разследването е започнало през май миналата година след като в района на столицата Мадрид е бил регистриран ръст на употребата на контрабандни цигари.

В хода на разследването е установено, че продажбата на тези цигари е ставала основно чрез магазини за хранителни стоки, в които се търгува предимно с продукти, произведени в държавите от източна Европа. Търговските обекти са контролирани от български и украински граждани. Установено било също, че част от цигарите са пристигали в Испания от Полша, Беларус и Украйна.

На задържаните са им повдигнати обвинения по 4 обвинения: за контрабанда, за престъпление срещу индустриалната собственост и публичните финанси, както и за принадлежност към престъпна организация.

Ревнив българин наръга с нож съпругата си, докато обядвали в испански бар

Задържани са петима българи за принуждаване на свои сънародници да просят в Аликанте и Мурсия

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

Be the first to comment

Leave a Reply