Испания може да стане „европейския Холивуд“

Испания да се превърне в „европейския Холивуд“ е целта на правителството. Това е съобщил вчера министър- председателят на кралството Педро Санчес по време на посещението си в Лос Анджелис.

През втория ден от обиколката си в САЩ испанският премиер се е срещнал с представители на най- гледаните платформи Netflix, HBO, WarnerMedia, Disney и др., съобщи информационната агенция EFE. В централата на телевизия NBC Universal Санчес лично е представил план, според който правителството на Испания планира да отдели 1,6 млрд. евро за популяризиране на испанския аудиовизуален сектор.

Инициативата включва данъчни стимули за фирмите от бранша, които се установят в Испания и издаване на специални визи за улесняване на пристигането на необходимите професионалисти.

„Ще се опитаме да превърнем Испания, ако позволите сравнението, в „европейския Холивуд…Информационно- развлекателните платформи се превърнаха в прозореца, през който милиони хора се вглеждат в новата реалност. Те извършиха революция в развлеченията.“, е заявил Педро Санчес.

Защо наградите на филмовата индустрия се казват “Оскар”?

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply