Испания: отново неспазване на правилата в първия ден за разходка

неспазване на правилата

Отново неспазване на правилата в първия ден за разходка от началото на извънредното положение в Испания, пише вестник El Mundo. От днес в интервала от 06:00 до 10:00 часа (другият часови пояс е от 20:00 до 23:00 часа) бе разрешено гражданите да спортуват поединично в рамките на населеното място, където живеят или да се разхождат по двойки (само ако живеят заедно) на разстояние не повече от 1 км. от дома

В градове като Мадрид и Барселона част от правилата днес отново не са били спазени и в резултат на това е имало големи струпвания на хора. Същото се случи на 26 април, първия ден, в който децата можеха да излязат навън с един родител на разходка или да поиграят, спазвайки физическа дистанция с всички останали. Тогава улиците, парковете и плажовете на крайморските градове бяха претъпкани, повече отколкото през миналата година по същото време. Деца играеха на воля, родителите им на групички си говореха, а някъде дори се и целуваха при срещата след дългата раздяла.

Днес сутринта местната полиция в Мадрид е трябвало принудително да изведе десетки граждани, които рано сутринта са отстранили загражденията на зелените зони Rio и Casa de Campo и са влезли вътре, пренебрегвайки забраната на кметството. Също така не е била спазвана социалната дистанция.

Големи струпвания на хора в Барселона е имало по avenida Diagonal, Paseo Marítimo и Rambla de Poblenou. Имало е граждани, които спортуват с маска на лицето и ръкавици, но е имало и такива, които са се движили по двойки или на групички.

Във Валенсия и днес е имало големи струпвания на хора и не е спазвана социалната дистанция, но този път е заради липсата на място. Поради тази причина кметството на съседното село Мислата е разрешило на жителите си да напускат населеното място и да се разхождат в близката част на Валенсия- Parque de Cabecera до моста Nou de Octubre.

Испания: подробностите относно излизането на децата на разходка след 26 април

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply