Испания премахна маските

Испания премахна маските и на закрито. Предложението бе прието на днешното заседание на правителството. Решението ще бъде публикувано утре в испанския Държавен вестник (ВОЕ) и ще влезе в сила веднага, т.е. в полунощ на 20 април 2022 г.

Както се очакваше правителството се съобрази с препоръките на експертите и носенето на маски остава задължително във всички видове обществен транспорт (наземен, въздушен и морски), всички здравни центрове (болници, поликлиники и т.н.), домовете за възрастни хора (за служителите и посетителите) и в аптеките.

В частния сектор фирмите ще решават сами за себе си дали да се носят маски през работно време. Например в El Corte Ingles вече е решено служителите да носят маска само когато обслужват клиент, който също е с маска и когато при обслужването на клиент без маска не може да се спазва безопасна дистанция от 1,5 м. В хранителната верига Carrefour, пък, остава задължително служителите носят маски по време на работа. 

Министерството на здравеопазването препоръчва на най- уязвимите групи от населението (възрастни над 60 г., бременни жени и хора с имунни заболявания) да продължават да носят маските на закрито.

Важни промени за пътуващите за Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Leave a Reply