Испания приема кораба с мигрантите, който Италия и Малта отхвърлиха

Испания приема кораба с мигрантите, който Италия и Малта вече втори ден отхвърлят. Италианското Министерство на вътрешните работи заяви, че испанското правителство е предложило да приеме кораба с мигранти от Африка.

Френският хуманитарен плавателен съд „Aquarius“ ще акостира в края на седмицата на пристанището на град Валенсия, а общината в град Паипорта ще ги настани в общински жилища.

На кораба има 629 мигранти, от тях 123 са малолетни без придружител, 11 други деца и 7 бременни жени. Голяма част от мигрантите бяха спасени в нощта срещу неделя от Médicos Sin Fronteras и SOS Mediterranée във водите на Средиземно море близо до либийския бряг, а 280 от тях- в открито море от италиански военни кораби.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В 23:50 Europapress съобщи, че хуманитарните организации са отхвърлили предложението на Испания за приемане на мигрантите, тъй като за изминаването на разстоянието от 1300 км. до Валенсия ще са необходими около 5 дни, а се очаква и влошаване на времето. Това ще бъде много рисковано за хората, които и без това се намират в критична ситуация, тъй като корабът е претоварен, а има и болни, бременни жени, ранени и малки деца.

От SOS Méditerranée и Médicos Sin Fronteras (MSF) са заявили, че италианските морски власти са задължени да намерят бързо и сигурно решение за 629-те мигранта на кораба „Aquarius“.

Арестувани са седем българи за трафик на имигранти от Испания към Великобритания (видео)

Канада увеличaва приема на имигранти

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Чужденците в Испания се интересуват повече от живота в страната, отколкото да научат езика

02/11/2017 WORLD BG

Чужденците в Испания се интересуват повече от живота в страната, отколкото да научат езика. Така изглежда изнесената от правителството статистика за чужденците, които кандидатстват за испанска националност. 96% от чужденците в Испания се представят успешно Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

06/02/2018 WORLD BG

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с Последни

СВЯТ

Извънредна среща на лидерите на страните от ЕС определи пососката на преговорите за BREXIT

29/04/2017 WORLD BG

За първи път в историята на ЕС се провежда извънредна среща на лидерите на държавите от общността и то без участието на Великобритания. Лидерите на 27-те страни, членки на ЕС единодушно приеха на тази извънредна среща предложената Последни

Be the first to comment

Вашият коментар