Испания: 2 дни до 36º жега, а после много дъжд

времето в Испания

2 дни до 36º жега, а после много дъжд. Днес в южните части на Испания максималните температури значително ще се повишат, а на север ще останат без промяна. В Мурсия и Кордоба ще достигнат 35º- 36º. Нетипично високите за този сезон температури ще се задържат и утре, като по средиземноморското крайбрежие нощите ще бъдат тропически, т.е. минималните температури ще бъдат над 20º.

Следващата седмица времето коренно ще се промени. В понеделник в западна Испания ще започне да навлиза студен атлантически фронт. Температурите ще започнат да се понижават почти в цялата страна, с изключение на средиземноморското крайбрежие и Балеарските острови.

Във вторник температурите ще бъдат с до 10º по- ниски в сравнение с понеделник и се очакват валежи от дъжд почти в цялата страна. Най- интензивни и придружени с гръмотевици ще бъдат в централна Испания, Андалусия, Екстремадура и около Пиренеите.

В сряда ще започне леко подобрение на времето. В четвъртък облачността ще започне да намалява, температурите ще се повишават. Превалявания се очакват само в някои части на северна Испания.

Температурата в Испания достигна рекордните 47,2º

Най- горещият град в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply