Испанската преса за Слави Трифонов и партията му

испанската преса

Испанската преса за Слави Трифонов и партията му. На 19 май вестник „El País“ публикува обзор на ситуацията в България след проведените редовни парламентарни избори миналия месец.

Според вестника на 4 април 2021 г. българите са показали, че повече не желаят да търпят ширещата се корупция в страната и това е отворило вратата към властта на Слави Трифонов- певец, актьор и водещ на популярното предаване „Шоуто на Слави“. Създадената от него през 2019 г. партия „Има такъв народ“ (кръстена на един от албумите му) е станала втора политическа сила с 51 депутатски места в 240- местния парламент, който след три неуспешни опита за съставяне на правителство бе разпуснат. Партията заплашва да сложи край на правителствата на консервативния Борисов на предстоящите на 11 юли 2021 г. предсрочни избори.

Подобно на Доналд Тръмп и Виктор Орбан, Слави Трифонов бил възнаграден от избирателите за изказванията си срещу действащата система, въпреки че малко се знае за политическата му програма и намерения. Той се ограничава само до лансирането на популистки лозунги, в които се застъпва за по- голяма интеграция в Европейския съюз, настоява за намаляване наполовина на броя на депутатите в парламента- от 240 на 120 и осъжда корупцията по високите етажи на властта в една България, която се намира в ръцете на олигарси, някои от които са видни бивши лидери на комунистическата партия.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Българин спаси адвокат, нападнат на улицата от испански политик

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply