Испанските области с най- високо ниво на здравеопазване

Испанските области с най- високо ниво на здравеопазване бяха определени чрез ежегодното проучване на Федерацията на асоциациите за защита на общественото здравеопазване в страната.

Класирането е извършено въз основа на различни параметри като разходите за здравеопазване на глава от населението, брой на болнични легла на всеки 1 000 жители, брой на здравните специалисти, фармацевтични разходи, оценка на гражданите, списъци с чакащи за преглед от специалист пациенти и различни медицински тестове.

През последните шест години първите три места са заети от едни и същи автономни области: Навара , Страната на баските, Арагон. Веднага след тях се нарежда Астурияс.

Областите с със средно ниво на здравеопазването са: Кастия и Леон, Кастия ла Манча, Ла Риоха и Екстремадура. Областите с незадоволително ниво са: Балеарските острови, Галисия, Мадрид и Валенсия. А с най- лошото здравеопазване са: Канарските острови, Мурсия, Андалусия и Каталуния. Нека не забравяме, че испанското здравеопазване е на едно от челните места в света и критериите тук са много високи. Повече информация за здарвеопазването в Испания можете да намерите ТУК.

Здравеопазването в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.