Испанските телевизии отказаха да излъчват Суперкупата на Испания по футбол

испанските телевизии

Испанските телевизии отказаха да излъчват Суперкупата на Испания по футбол. Причината е решението на Кралската федерация по футбол (RFEF) този сезон първенството да се проведе в Саудитска Арабия като се очаква това да донесе приходи от над 120 млн. евро.

Двете големи частни телевизионни компании Atresmedia и Mediaset, или Antena 3 Telecinco, са заявили, че нямат намерение да участват в наддаването за правата за излъчване на първенството. Така те се присъединяват към Националната телевизия RTVE, която още в сряда обяви, че категорично отказва излъчването на Суперкупата на Испания.

Причините, заради които и трите телевизии изтъкват са на първо място хуманитарни: нарушенията на правата на човека и най- вече на жените в азиатската страна. Освен това предаването на такъв вид спортни събития има огромни разходи за телевизиите, които са спечелили правата за излъчване.

Суперкупата на Испания ще се проведе от 8 до 12 януари 2020 г. в град Йеда, Саудирска Арабия. В него ще участват първите два отбора от испанското футболно първенство Ла Лига и първите два отбора от Купата на краля.
Според изтегления жребий на 8 януари 2020 г. ще играят Валенсия и Реал Мадрид, а на 9 януари 2020 г. ще се срещнат Барселона и Атлетико Мадрид.

Суперкупата на Испания по футбол вече ще се играе в Саудитска Арабия

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар