Испански диетолог посочи най- малко вредното месо

Испански диетолог посочи най- малко вредното месо. Изявлението е във връзка с поетата кампания на властите в страната за намаляване на консумацията на месни продукти.

„Ние не задължаваме хората да не ядат месо, а ги призоваваме да се адаптират към здравните препоръки, тъй като прекомерната му консумация носи определени рискове, които могат да доведат до намаляване на продължителността на живота“, заяви миналата седмица министър Алберто Гразон.

И в тази връзка Абел Марин, диетолог и професор в университета в Барселона обясни как хората да ядат месо, без това да навреди на здравето им.

Според Марин консумацията на месо трябва да не надвишава 70 гр. на ден. Желателно е това да е бяло месо от птици (най- вече от пуйка) и да не се консумира месо, приготвено на барбекю, пушени меса и колбаси. За здравословен начин на живот е задължително консумацията на растителни продукти да е повече от животинските, разнообразно хранене и никакви строги диети. А всичко това може да се постигне само със средиземноморската диета.

8 ястия от испанската кухня, които всеки трябва да опита

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply