Испанското кралско семейство е получило 307 подаръка през 2021 г.

Испанското кралско семейство е получило 307 подаръка през 2021 г., с 60 повече от 2020 г., съобщиха от Кралския двор. От качването си на престола на 19 юни 2014 г. крал Фелипе VI държи на прозрачността около кралската фамилия и затова всяка година публикува приходите и разходите на двореца, банковите сметки, имотите и подаръците, които той, кралицата и двете им дъщери са получили по различни поводи.

Получените подаръци са свързани с официалната дейност на членовете на кралското семейство. Крал Фелипе е получил 170 подаръка, кралица Летисия- 73, принцеса Леонор и инфанта София общо 61, и кралицата майка София- 3.

Едни от най- интересните подаръци за краля са меч, кана, тамбура, амфора, туба със зехтин, възпоменателна плочка и макет на дрон. Мечът е подарък от алжирския външен министър, а каната- от кмета на Агост (Аликанте) Хуан Хосе Кастейо Молина.

Кралица Летисия е получила най- много книги, ръчно изработени фигури и хамак. А сред подаръците на принцесата и инфантата са две чанти с рекламни артикули на отбора Атлетико Мадрид. Кралицата- майка е получила гривни, дърворезба в японски стил и шапка.

За още новини от Испания можете да ни последвате във Facebook, Twitter и VKontakte.

Испанският крал Фелипе VI обяви имуществото си

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.