Испанско-български филм с участието на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем (видео)

Испанско-български филм с участието на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем е копродуциран от българската продуцентската къща „Ню Бояна Филм Студиос”, бившa „Студия за игрални филми Бояна”.

Филмът „Да обичаш Пабло” на режисьора Фернандо Леон де Араноа е създаден по действителни случки и събития, въз основата на мемориалната книга, издадена от журналистката Вирхиния Вайехо, която е имала романтична връзка с колумбийския наркобарон Пабло Ескобар. В главните роли са Хавиер Бардем, който се превъплъщава в Ескобар, и Пенелопе Круз- във Вирхиния Вайехо.

Когато популярната журналистка и телевизионна водеща Вирхиния за първи път среща Пабло, тя е омагьосана от неговата харизма, благотворителна дейност и множеството подаръци, с които я затрупва. Тя не се интересува откъде идват парите му или по какъв начин са спечелени. С времето Вирхиния започва да разбира ужасяващи неща. Когато Пабло обявява война на колумбийското правителство, предизвиквайки безпрецедентно насилие, кариерата на Вирхиния е съсипана и тя започва да получава смъртни заплахи. Единствената ѝ надежда е да си сътрудничи с американците в бясното преследване на Ескобар.

Постпродукцията на „Да обичаш Пабло“, както и част от снимките са осъществени в България. Една изключително сложна за заснемане сцена е заснета именно у нас – приземяване на истински самолет, като част от каскада във филма. Български киноекипи са участвали в снимачния процес у дома и в чужбина.

Режисьор – Фернандо Леон де Араноа
Сценарий – Фернандо Леон де Араноа, по романа на Вирджиния Валехо
Оператор – Алекс Каталан
Музика – Федерико Жусид
С участието на – Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, Питър Сарсгард
Продуценти – Мигел Менендес де Зубияга, Дийн Никълс, Хавиер Бардем, Калина Котас.

Български игрален филм тръгва по кина в Испания

Български игрален филм спечели 3 награди на международния фестивал в Хихон, Испания

Be the first to comment

Leave a Reply