Испанците излизат на протест срещу правителството

протест

Испанците излизат на протест срещу правителството, който ще се проведе утре, 12 октомври когато е Национален празник и Ден на въоръжените сили на Испания. Началото е 12:00 часа в столицата, но организаторите призовават хората да протестират във всяка автономна столица, съобщава испанската информационна агенция EFE.

Организаторите- крайно дясната партия VOX призовават гражданите да излязат с автомобилите си по главните улици и да изразят недоволството си от „некомпетентността“ на правителството и неговите „тоталитарни и абсурдни“ мерки за борба с епидемията от коронавирус, заради което „Испания е изправена пред невиждана досега икономическа криза“.

На протеста ще се поиска оставката на премиера Педро Санчес заради въвеждането на извънредно положение в някои градове в област Мадрид, което още повече ще нанесе щети на икономиката и работните места.

В изявление пред медиите относно утрешния протест лидерът на VOX Сантиаго Абаскал нарече социалистическото правителство на Педро Санчес „правителство на безработицата и мизерията“.

Въведоха извънредно положение в Мадрид и още 8 града

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply