Испанците излизат за последен път да ръкопляскат от терасите

ръкопляскат

Испанците излизат за последен път да ръкопляскат от терасите. Призивът е иницииран чрез социалните мрежи и различни мобилни приложения в четвъртък – на 62- рия ден от стартирането им.

Целта на инициативата е да не се допусне ежедневните аплодисменти постепенно да изчезнат, а да се постави незабравим финал на този жест на обединение и подкрепа по време на най- трудните моменти на карантината, който през последната седмица губи своята сила. Аплодисментите постепенно затихват поради факта, че от  миналия понеделник повече от половината от испанците влязоха във Фаза 1 на деескалацията и по това време са навън.

Инициаторите призовават в неделя вечерта в 20:00 часа за най- силното и продължително ръкопляскане от терасите в чест на трудещите се от всички сектори, които са положили неимоверни усилия в най- трудното време, за да предпазят останалите и да спрат разпространението на пандемията.

За първи път испанците ръкопляскаха за благодарност към здравните работници на 14 март в 22:00 часа. Тогава инициативата се разпространи чрез мобилното приложение WhatsApp и изглеждаше така:

HOMENAJE A TODOS LOS SANITARIOS. A LAS DIEZ HORAS DE LA NOCHE SALDREMOS TODOS A NUESTRAS VENTANAS, TERRAZAS Y BALCONES Y APLAUDIREMOS.

Призив: в 22:00 часа всички в Испания да излязат на терасите и прозорците

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply