Какво е позволено да се прави във Фаза 1 на деескалацията на карантината

излизането

Ето какво е позволено да се прави във Фаза 1 на деескалацията на карантината:

Социален живот
Хората могат да се събират на групи до 10 човека, като това не важи за тези, които живеят на едно и също място. Срещите могат да бъдат в къщи, навън или на терасата на някое заведение. Задължително трябва да се спазват 2 м. дистанция и мерките за хигиена срещу Covid- 19. Остават забранени срещите с хора над 70 годишна възраст.

Спорт
Може да се спортува само веднъж на ден навън или в открити спортни съоръжения, като предварително трябва да има записан час. В закрити помещения спортуването трябва да бъде индивидуално и след предварително записан час. По време на спортуването не трябва да има физически контакти с други хора и всеки треньор може да тренира само по един човек. Задължително да се спазват мерките за хигиена срещу Covid- 19. Забранено е ходенето на плаж и къпането във водата. Също така остава забраната за басейните. Извеждане на децата до 14 г. на разходка- само в определените часови пояси. Разходка на възрастните хора- от 10:00 до 12:00 часа и от 19:00 до 20:00 часа. Спорт и разходка на хората на възраст от 14 до 70 г.- от 6:00 до 10:00 часа и от 20:00 до 23:00 часа.

Пътуване
Разрешени се пътуванията само на територията на провинцията по местоживеене. Живущите на един и същ адрес могат да пътуват в една кола в зависимост от броя на местата- до 9 човека с шофьора. Разрешава се селския и планинския туризъм. Хората, които имат вили на територията на провинцията могат да пътуват до там.

Магазини
Малките магазини с площ до 400 кв. м. могат да започнат работа без да е необходимо клиентът да си записва предварително час за посещение. Броят на посетителите не може да надхвърля 30% от капацитета на търговския обект. Клиентите трябва да спазват дистанция от 2 м. Желателно е да се въведе часови пояс, в който възрастните хора над 65 г. да бъдат обслужвани с предимство. Задължително да се спазват мерките за хигиена срещу Covid- 19. Всеки обект трябва да се дезинфекцира 2 пъти на ден.

Заведения
Могат да работят само терасите на заведенията, като трябва да има дистанция от 2 м. между масите и между клиентите. Броят на посетителите не може да надхвърля 50% от капацитета на терасата. Не се разрешава използването на общи предмети като: меню, салфетници, оливерници, солници и т.н. Задължително да се спазват мерките за хигиена срещу Covid- 19. След всеки клиент масите и столовете трябва да се дезинфекцират.

🔴Област Валенсия изцяло преминава във Фаза 1 на деескалацията на карантината

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply