Как кралете на Испания възпитават двете си дъщери

кралете на Испания

Обучението и възпитанието на дъщерите им е един от най- важните въпроси за кралете на Испания Летисия и Фелипе VI. Подобно на повечето родители, те се стараят принцеса Леонор и инфанта София да растат в нормална и позитивна среда, да имат щастливо детство, за да станат две образовани и стойностни жени.

„Това си има цена- аз имам правила, които налагам на дъщерите си и те трябва да ги изпълняват”,

преди години беше заявила кралица Летисия по време на една конференцията на тема „Женското присъствие във висшите ръководни кадри“.

Както обикновено, след приключването на официалната част на повечето събития, кралицата остава да си говори с присъстващите. Според Vanitatis, кралица Летисия и някаква жена са продължили да коментират темата на срещата за семейното помирение. Тогава кралицата е споменала за ограниченията, които налага на Леонор и София и спазването на определен режим:

„те не могат да гледат телевизия през делничните дни, нито да играят с таблет или да използват интернет. Събота и неделя са за това“.

Преди години, когато Летисия е била все още принцеса на Астурия, на една церемония се обърнала за съвет към испанската психоложка Росио Рамос Поул, за да се увери дали е подходящо отношението й към дъщерите ѝ. Летисия попитала дали е правилно да не разрешава на децата да ядат лакомства през делничните дни, а само в края на седмицата и на рождените дни на приятели. Тогава психоложката ѝ е препоръчала да не е толкова строга- да действа нежно с ръцете, но да държи здраво юздите.

В края на 2016 г., в една статия в списание „Hello!“, кралете на Испания бяха критикувани, че принцеса Леонор и инфанта София се разхождат по улиците на Мадрид, покрили лицата си с шапки и качулки. Тогава Vanitatis написа, че Летисия прекалено много предпазва от публичност двете си дъщери и направи сравнение с публичните появи на другите кралски деца: на Швеция, на Белгия и на Дания.

Да, обаче принцеса Леонор порасна и вече прочете първата си реч пред голяма аудитория. Това се случи на 18 октомври тази година по време на годишната церемония по връчването на наградите на фондацията „Принцесата на Астурия”, на която тя е почетен президент. Въпреки това испанските крале полагат максимални усилия двете им дъщери да живеят като връстниците си. Едно от нещата е да дават на момичетата малка сума пари, които те да се учат да управляват. Журналистката Пилар Ейре от списание „Lecturas” твърди, че Фелипе и Летисия дават по 15 евро на месец на всяка от дъщерите си, но тъй като те не ходят никъде другаде, освен в домовете на някои свои приятелки, ги харчат в покупки по интернет.

Ежедневието на испанското кралско семейство (видео)

Принцеса Леонор- бъдещата кралица на Испания (видео)

Испанският крал Фелипе VI е кръстник на българска принцеса

Принц Константин Търновски, син на цар Симеон беше един от най-важните гости по повод първото причастие на принцеса София

Българската принцеса Мафалда завладява с гласа си музикалните среди на Европа и Америка

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply