КАТ отказа да издаде шофьорска книжка на българин, живеещ в чужбина

КАТ отказа да издаде шофьорска книжка на българин, живеещ в чужбина. Това се е случило на 31-годишния Айхан Сабри, който живее и работи в Антверпен, Белгия. Сънародникът ни е с българско гражданство и има постоянен адрес в България, град Хасково.

През лятото Айхан се прибира за отпуската си в България с цел да повиши категорията на своята шофьорска книжка, като изкара там шофьорски курс за управление на камион с ремарке. Намерил инструктор, с когото споделил важната подробност, че живее в чужбина, и той го уверил, че проблем няма да има.

След два месеца курсове Сабри се представил успешно на изпитите и на 4 септември 2018 г. отишъл в КАТ да си вземе новото свидетелство. На гишето му казали, че има отказ да му се издаде такова и му върнали документите.

От КАТ са заявили, че не могат да се издават шофьорски книжки на българи, постоянно живеещи в чужбина, тъй като това ще наруши европейското законодателство.

На Айхан Сабри му е издадено удостоверение от ДАИ, че успешно е издържал изпитите, което той ще представи пред белгийските власти. Българинът се надява да му бъде признат документа и да му се издаде белгийска книжка. В противен случай два месеца учене и 2000 евро са хвърлени на вятъра.

Хванаха българка да шофира с фалшива книжка в Испания

Отнеха шофьорската книжка на футболиста Жерар Пике

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

Испанските власти ще отнемат шофьорската книжка завинаги при повторно шофиране на автомобил в нетрезво състояние

Испания разширява параметрите на В категория на шофьорската книжка

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply