Класация на операторите в Испания, според бързината на предлагания интернет

Операторите в Испания или доставчиците на телекомуникационни услуги са компании, които предоставят на своите клиенти достъп до интернет. Те се свързват своите потребители чрез използване на различни видове технологии. В Испания най-известните доставчици са три: Orange, Vodafone и Movistar. Jazztel е част от Orange. Но само един от посочените по-горе доставчици влиза в класацията Тop 5 за бързина на доставяния интернет.

Най-бързият интернет доставчик, който оперира в Испания е Adamo. Всички останали оператори могат само да мечтаят да достигнат предлаганата от него скорост на сваляне на информация от интернет. Аdamo предлага скорост на сваляне от 1 GB!. За сметка на това скоростта на качване, oбaчe, е само 200 МВ, докато при Orange е 300 МВ. Друг негативен фактор на Adamo е, че няма покритие на голяма част от територията на Испания.

На второ място се нарежда регионалният оператор Telecable, който предоставя скорост на сваляне на информация до 500 МВ. Скоростта на качване, обаче, е само 30 МВ. Telecable е оператор със седалище в Хихон, Астурия. Това е дъщерно дружество на британската многонационална телекомуникационна компания Zegona. Тя е създадена през 1995, а през 1997 година получава разрешение да предлага интернет, кабелна телевизия и телефон в областта. В момента разполага с повече от 56 000 километра оптични кабели и 7000 усилватели в мрежата.

Третият по бързина интернет доставчик в Испания е Euskaltel Wissler, който е лидер в страната на баските. С предлаганите 350 МВ при сваляне на информация се нарежда пред Orange, Vodafone и Movistar . А скоростта на качване е 50 МВ. През 2015 г. той купи компанията, която заема четвъртата позиция в класацията на най-добър интернет доставчик.

Става на въпрос за галисийският оператор R. Не се знае дали защото Euskaltel го купи през 2015 г., но той предлага същите параметри: 350 МВ за сваляне и 50 МВ за качване. Около 1,2 милиарда евро е струвало на баските да се сдобият с домейна на галисийската компанията.

И накрая, на пето място, се нарежда един от трите водещи оператора в Испания. Това е Orange, който предлага 300 МВ при сваляне и още 300 МВ при качване на информация.

Другите два популярни оператора Movistar и Vodafone си делят шестото място, тъй като те предлагат по 200 МВ за сваляне и 30 МВ за качване.

Jazztel, която е собственост на Orange предлага 200 МВ за сваляне и 200 МВ за качване.

Испания влезе в ТОП- 20 на страните с бърз интернет

Be the first to comment

Leave a Reply