Косатки отново нападнаха яхта край бреговете на Испания

Косатки отново нападнаха яхта край бреговете на Испания. Инцидентът е станал край бреговете на град Кадис, Андалусия.

Косатките са успели да направят пробойна на яхтата и моряците е трябвало да потърсят помощ за изтеглянето на плавателния съд до пристанището. Няма пострадали.

Това съвсем не се случва за първи път край бреговете на Испания. През месец юли миналата година група косатки са нападнали малък кораб в Гибралтарския проход. Капитанът е изключил мотора на двигателя, както трябва да се реагира в такива ситуации. Косатките наобиколили плавателното средство и на екипажа се е наложило да потърси помощ.

Друго нападение отново в Гибралтарския проход е имало през март 2021 г. когато 4 косатки са атакували друга яхта. В продължение на почти час животните са блъскали плавателния съд и накрая са счупили кормилното устройство. За сплашване и освобождаване на яхтата се е наложило да се използва сигнална ракета.

Миналата есен е имало още няколко подобни инцидента. Според учените причината е, че преди време млади косатки са били свидетели на нападение с харпуни срещу свои роднини от подобни малки кораби в зоната, където сега се регистрират инцидентите.

За още новини от Испания можете да ни оследвате във Facebook, Twitter и VKontakte.

В Испания е готов първия жилищен блок от корабни контейнери

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.