Лятна жега в Испания през уикенда

температури

Лятна жега в Испания през уикенда. Прогнозите са, че температурите в южната и източната части на страната ще достигнат стойности, типични за средата на лятото, предупреждава метеорологът Хосе Антонио Малдонадо от Meteored.

Повишаването на температурите ще бъде предшествано от меко пролетно време в четвъртък и петък, като превалявания от дъжд ще има в северната половина на полуострова и на Канарските острови. В събота антициклонът над Азорските острови и топлите ветрове от запад ще повишат температурите и горещата вълна ще обхване страната. Ще бъде слънчево почти над цялата страна с изключение на Галисия, Кантабрия, Навара, Ла Риоха и северозападната част на Кастия ла Манча , където се очакват превалявания от дъжд.

В събота най- топло се очаква да бъде в Хаен, Кордоба, Гранада, Мурсия, Валенсия и Севиля, където температурите ще надвишат 30º.

В неделя все още ще има превалявания в Страната на Баските и Навара, а в южната част на Испания ще бъде слънчево с температури, достигащи 37º в Мурсия, 35º в Малага и 34º във Валенсия и Севиля.

Все повече авиокомпании ще бъдат принудени да летят само през нощта

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply