Мадрид ще има най-модерния стадион в света (видео)

най-модерния стадион

Мадрид ще има най-модерния стадион в света след започналата през лятото реконструкция на „Сантияго Бернабеу”. Ремонтът ще завърши през 2023 година и ще струва 575 млн. евро.

Новият „Сантияго Бернабеу” ще има подвижен покрив, който ще се затваря за 15 мин. След ремонта стадионът ще бъде по- висок с 12 метра, което ще позволи местата за публиката да се увеличат с 3 000, 1 000 от които ще бъдат за инвалиди. Отвън стадионът ще бъде обгърнат с мрежа от стоманени ленти, върху които ще могат да се прожектират образи и картини.

Ремонтът ще промени значително и зоната около „Сантияго Бернабеу”: сегашния паркинг ще стане 20 000 кв. м. зелена площ, а за да се улесни достъпа до входовете на съоръжението улица Rafael Salgado ще стане пешеходна зона.

В търговския център ще има нови магазини, музеят ще бъде разширен и към него ще бъде добавен и още един, който ще бъде интерактивен. Ще бъдат построени две нови кули и луксозен хотел. Взети са мерки ремонтните дейности да не пречат на живеещите наоколо.

Президентът на ФК „Реал Мадрид” Флорентино Перез уверява, че „Сантиаго Бернабеу” ще се превърне в най- големия дигитализиран стадион на бъдещето и най-модерния стадион в света.

Испанските телевизии отказаха да излъчват Суперкупата на Испания по футбол

Суперкупата на Испания по футбол вече ще се играе в Саудитска Арабия

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply