Масови проверки на камиони и автобуси по пътищата на целия ЕС

стачка на превозвачите в Испания

Масови проверки на камиони и автобуси по пътищата на целия ЕС са започнали от 24.07.2017 г.

Проверките са в рамките на полицейската операция на Европейската организация на службите на Пътна полиция „Tispol”, която се провежда едновременно във всичките 28 държави от Европейски съюз. Интензивните проверки са започнали на 24 юли и ще продължат до 30 юли 2017 г. (включително) и ще се фокусират върху тежкотоварните камиони и автобуси.

По принцип Европейската организация на службите на Пътна полиция „Tispol” организира подобни кампании два пъти в годината. Тогава полицията се фокусира върху спазване на скоростта, спазване навремето за работа и почивка на шофьорите както и психо-физическото им състояние.

В началото на юни 2017 г. Европейската организация на службите на Пътна полиция „Tispol” проведе полицейска операция за борба с употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на всички моторни превозни средства. Целта на акцията е била шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества, които са една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви.

Германия се приготвя да започне с глобите за 45-часовата почивка в кабините на камионите

Нови изисквания за командироване на работници в Испания

Be the first to comment

Leave a Reply