Mинистър Николина Ангелкова разговаря с Фелипе VI и Педро Санчес

Снимки Фейсбук

Mинистър Николина Ангелкова разговаря с Фелипе VI и Педро Санчес по време на започналото ежегодно Международно туристическо изложение FITUR – едно от най-големите в света. На събитието, което беше открито днес в испанската столица присъстват министри и ръководители на туристическия сектор от цял свят.

Ето какво написа министър Николина Ангелкова на профила си във Фейсбук: „Разговарях с краля на Испания Фелипе Шести в рамките на Международното туристическо изложение FITUR в Мадрид. Уверих Негово Величество в готовността на страната ни да развива още по-активно партньорството с Испания в туризма и в инициативите на специализираните международни организации. България предлага все по-интересни и разнообразни туристически услуги, които насърчават рекордните резултати в броя чуждестранни туристи и приходи от техните визити през последните години. Радостно е, че интересът на испанските туристи, избрали за ваканция и пътешествия България, също отбелязва тенденция за устойчиво нарастване.”

Относно срещата си с премиера на Испания Педро Санчес министър Николина Ангелкова сподели: „Имах честта да участвам в откриващата церемония на 38-ото издание на Международното туристическо изложение FITUR в Мадрид, което се провежда от 23 до 27 януари. На официалното събитие във форума на музея Прадо имах удоволствието да разговарям с министър-председателя на Испания Pedro Sánchez Pérez-Castejón, министри, ръководители и представители на туристическите администрации от десетки страни, на World Tourism Organization (UNWTO) и много бизнес експерти. Туристическата борса е уникален повод да се представи потенциалът на българския туризъм и да се осъществят непосредствени контакти между професионалисти и потребители от цял свят.”

На панаира в Мадрид се представят основните международни дестинации, агенции и туроператори, хотели и ресторанти, транспортни фирми и технологични компании и услуги, които ще представят своите най- големи атракции, за да привлекат клиенти и да размножат своите възможности за бизнес.

Тази година изложбената площ на българския щанд е 100 кв. м. Това е с около 25% повече в сравнение с миналата година. Освен Министерство на туризма на щанда участват още 10 изложители, сред които са и общините Варна и Велико Търново. Представителите на бизнеса и любителите ще могат да се запознаят с разнообразния и висококачествен туристически продукт, който предлага България.

Испанец преплува протока “Гибралтар”

Започна една от „лудостите” на века: англичанинът Бен Хупър ще преплува Атлантическия океан (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар