Жената с най- много благороднически титли в света е испанка

благороднически титли

Жената с най- много благороднически титли в света е испанка. Тя почина на 88- годишна възраст на 20 ноември 2014 г. Това бе херцогиня Кайетана де Алба, която на 85 годишна възраст се омъжи за мъж с 24 години по- млад от нея и заради това трябваше да се откаже от богатството си в размер на 3,5 млрд. евро. Въпреки че вече не е сред живите Кайетана все още е жената с най- много благороднически титли в света.

Цялото ѝ име бе Мария дел Росарио Кайетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фиц- Джеймс Стюарт и де Силва. Тя е била единствената дъщеря на Якоб Фиц-Джеймс Стюарт- XVII херцог на Алба, личен приятел на испанския крал Алфонсо XIII и съпругата му Мария дел Росарио де Силва и Гуртубай- придворна дама на испанската кралица Изабел II.

Заради многото си благороднически титли: 7- те си херцогски, 19 графски и 23 маркизки титли Кайетана де Алба е изпреварвала дори приятелката си английската кралица Елизабет II и много пъти пресата се е шегувала, че при срещите им английската кралица би трябвало да прави реверанс пред испанската херцогиня. Кайетана е имала право да влиза в Севилската катедрала на кон и да не коленичи пред папата.

Херцогинята се е омъжвала 3 пъти, има 6 деца, които са само от първия ѝ брак. Тя е притежавала първата карта на америките на Христофор Колумб и първото издание на книгата „Дон Кихот”.

Принц Константин Търновски, син на цар Симеон беше един от най-важните гости по повод първото причастие на принцеса София

Как кралете на Испания възпитават двете си дъщери

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply