Испанската полиция разкри мрежа за трафик на хашиш с българско участие

Трима българи

Испанската полиция разби мрежа за трафик на хашиш между градовете Малага и Кадис, работеща в продължение на петнадесет години и ръководена от Гибралтар. По време на акцията, в която са участвали 200 полицая са направени 18 обиска и са арестувани 21 човека,като тринадесет от тях вече са в затвора.

В изявление на Министерството на вътрешните работи на Испания се казва, че в резултат на операцията са запорирани повече от тридесет недвижими имота, банкови сметки, яхти и луксозни автомобили от висок клас, както и големи суми пари и хашиш.

Полицейската операция е започнала през 2015 г. следейки група от български, хърватски и испански граждани, които са били наели няколко склада и промишлени сгради между Малага и Кадис. Хашишът е пристигал с камион от La Linea de Concepcion (Кадис) до еднин от складовете. Там периодично са идвали камиони с естонски регистрационни номера, в чиито влекачи е била укривана дрогата.

При проверка на един от камионите на границата Junquera (Жирона), фалшивото скривалище е било открито в кабината на камиона, където са открити три пакета хашиш на стойност 130 000 евро.

Във втората фаза на операцията, в сътрудничество с френската полиция, в близост до град Перпинян (Франция) е спрян камион пътуващ от Гранада за Естония. В този камион те са открити 111 кг хашиш и водача е вкаран веднага в затвора.

Десет дни по-късно агенти на полицейското управление в Марбея (Малага) са заловили друг автомобил, превозващ 103 кг хашиш, предназначен за една урбанизация, където няколко естонци е трябвало да поемат по- нататъшното му разпространение.
Разкривайки схемата, полицията е арестувала членовете на организацията и е обискирала складовете и домовете им в Марбея, Михас (Малага) и La Línea de la Concepcion.

Задържаните са обвинени в престъпления срещу общественото здраве, пране на пари, незаконно притежание на оръжие и заговор.

В последнaта операция са иззети дузина луксозни автомобила, 200 000 евро в брой, три пушки, 150 мобилни телефона, компютри, 4 астелитни телефона, 38 броя радио-станции, шест морски GPS- а, униформа на испанската Гражданска гвардия, машини за вакуумно опаковане и количества хашиш.

НОВИНИ

Испански съд отне детето на българка и го върна в България

17/06/2018 WORLD BG

Испански съд отне детето на българка и го върна в България, съобщи БНР. Причината е подадена жалба от страна на бащата за неправомерно извеждане на детето извън пределите на България и неправомерното му задържане от Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

ЮНЕСКО обяви Събора на народното творчество в Копривщица за част от Културното наследство на човечеството

06/12/2016 WORLD BG

Съборът на народното творчество в Копривщица бе вписан в Представителния списък на ЮНЕСКО на най-добри практики за популяризиране на световното нематериално културно на наследство. Решението беше взето от Междуправителствения комитет, който на сесията си в Последни

БЪЛГАРИЯ

Все повече гърци кандидатстват за българско гражданство, защото в България се живее по-добре

09/03/2017 WORLD BG

В свой репортаж гръцката телевизия SKY твърди, че все гръцки граждани проявяват интерес към придобиването на българско гражданство. Основните причини за това са по-ниските данъци и по-високото заплащане в България. В момента над 200 гръцки Последни