Предупреждение за наводнения и бурен вятър в Испания от днес

инцидента

Предупреждение за наводнения и бурен вятър очакват Испания от днес. От Държавната метеорологична агенция AEMET съобщават, че след Филомена и ненормално студеното време, днес в страната започва да навлиза друга мощна атлантическа буря.

Синоптиците предупреждават, че предстоящата буря ще промени драстично времето: температурите ще се повишат и това ще има последствия. Натрупаният лед след снеговалежите в Мадрид от миналата седмица и валежите от дъжд се очаква да пренатоварят канализационните системи и те да не успеят да поемат всичката вода, което да предизвика наводнения. Възможно е реките да излязат от коритата си.

„Времето ще се промени радикално“, казва метеорологът Хосе Антонио Малдонадо.

Атлантическата буря ще започне да навлиза от запад на Иберийския полуостров довечера и се очаква да остане тук поне до неделя. Първите потърпевши ще бъдат областитя Галисия, Астурияс и северната част на Кастия и Леон. В сряда валежите ще достигнат до Андалусия и Екстремадура. Силен вятър ще има по атлантическото крайбрежие, а в Мадрид поривите му могат да достигнат до 70 км/час.

Какво представляват ураганите и как се образуват?

Феномен: морска пяна покри улиците на Тоса де Мар в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply