Над 27 000 свободни работни места в испанската Служба по заетостта

безработицата

Над 27 000 свободни работни места в испанската Служба по заетостта (SEPE). Кандидатстването за тези места става чрез портала на Министерството на труда и социалната сигурност Empléate, където безработните и работодателите могат да комуникират директно. Целта на тази инициатива е напълно безплатно да се улесни комуникацията между търсещите и предлагащите работа и да се ускори процеса по заемането на свободните позиции.

За да се получи достъп до свободните позиции кандидатът първо трябва да се регистрира ТУК. Кликва се в горния десен ъгъл на Crear cuenta и от падащото меню- на Alta persona. На екрана се появява формуляр, който трябва да се попълни и след това се кликва върху Alta usuario, намиращ се в долния десен ъгъл.

Търсачката на главната страница значително улеснява процеса на подбор на предлаганите свободни работни места като кандидатът може да посочи типа работа, местонахождението и дали да са в държавния или частния сектор.

Към днешна дата (19.08.2021 г.) в Empléate има 27 062 работни места, от които 17 802 са в частния сектор и 3 252- в държавния. Регистрираните безработни са 641 415 души, а 46 425 са работодателите.

Почти 8.000 свободни работни места в Службата по заетостта в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply