Най- богатият испанец дари 90 млн. евро за строеж на нови старчески домове

Амансио Ортега

Най- богатият испанец дари 90 млн. евро за строеж на старчески домове. Амансио Ортега ще финансира чрез едноименната си фондация седем проекта на автономното правителство на област Галисия, благодарение на които ще се открият 900 нови места за настаняване на възрастни хора.

Домовете за възрастни хора ще бъдат построени в градовете :А Коруня, Ферол, Луго, Оуренсе, Понтеведра, Сантиаго де Компостела и Виго.

Споразумението за сътрудничество е било подписано в петък в град Сантиаго де Компостела в присъствието на вицепрезидента на фондацията „Амансио Ортега” Флора Перес Маркоте, президентът на автономното правителство на Галисия Алберто Нунйес Фейхоо и министъра на социалната политика от автономното правителство Фабиола Гарсия.

Амансио Ортега е известен с щедростта си. Всяка година той дарява милиони евро за благородни каузи, с които да подобри живота на съгражданите си. В последните няколко години даренията му бяха насочени към здравеопазването в различните автономни области на Испания. С тях се подмени апаратура за третиране на раковите заболявания и сега се работи с най- модерните технологии.

Рекорд в Испания: 19 донора на органи и 38 трансплантации за 24 часа

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар