Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС, България- с най-ниска

Испания е с най-висока продължителност на живота, България- с най-ниска. На второ място е Италия, следвана от Франция и Великобритания. Това съобщи испанската телевизия Antena3 цитирайки данните на Европейската статистическа служба Евростат.

Най- високата средна продължителност на живота от 85,2 години е в Испания, по-точно в област Мадрид, където жените живеят 87,8 години, а мъжете- 82,2. На второ място в Испания се нарежда областите Кастия и Леон и Ла Риоха със средна продължителност от 84,3 г. На трето място е Страната на Баските- 84,1 г., следвани от областите Арагон и Навара.

В 5 италиански области хората живеят поне до 84 г. Това са: Тренто- 84,3г., Умбрия и Болзано- 84,1 г., Маркас и Ломбардия- 84 г.

Във Франция лидерството се държи от parisina de Île de France с 84,2 г., а в източната част на Лондон живее най-старото население на Великобритания- 84,1 г.

На последно място в класацията на Евростат са българската област Монтана със средна продължителност на живота от 73,3 г. и югоизточна Румъния- 74,4 г.

Средната продължителност на живота за родените през 2016 г. в ЕС се очаква да бъде средно около 81 г., 83,6 г. за жените и 78,2 г. за мъжете, сочат данните на Европейската статистическа служба, публикувани миналата седмица.

Какво видя испанският вестник „El País” в България

Испанската преса за България: най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС поема председателството му

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply