В Испания се строи втория по височина жилищен небостъргач в Европа

жилищен небостъргач

След почти 6 години застой новият собственик, инвестиционния фонд Strategic Value Partners (SVPGlobal), възобнови строежа на най- високия жилищен небостъргач, намиращ се на 200 м. от морето- Playa de Poniente в Бенидорм. Очаква се най- обсъжданата сграда с името Intempo да бъде завършена през първото тримесечие на 2021 г.

Intempo е съставен от две кули, високи по 198 м., които се съединяват на върха в огромен, златен на цвят диамант. Това ще бъде най- високата жилищна сграда-небостъргач в Испания и втората в Европа- на 45 етажа ще бъдат разположени 256 апартамента.

Най- евтините апартаменти в тази сграда са по 75 кв. м., разположени между етажите 2 и 37, а цената им е 245 000 евро. Между етажите 38 и 44 са разположени 3- стайните апартаменти с площ 164 кв. м. и цена 1 195 000 евро. Най- скъпия мезонет е 279 кв. м., има 4 спални, намира се на 45 етаж и струва 2 395 000 евро.

На 46- тия етаж, на разположение на живущите ще бъде най- високия СПА център на континента, закрит басейн, сауна, кабини за масаж и голяма тераса за коктейли. А на последния, 47- и етаж, ще има открити джакузита и шезлонги за почивка.

Сградата ще разполага със собствен ресторант с тераса от 1 200 кв. м , разположени на 7 м. височина над улицата, за да се осигури интимност за живущите. На земята двете кули ще разполагат с 4 300 кв. м. общи части: двор, открит басейн с олимпийски размери и детска площадка. От фирмата- строител са заявили, че 40% от апартаментите вече са продадени.

Средната цена на жилищата в Испания се увеличава с 6%

Най-опасните градски квартали в Испания, където не само наркотиците и престъпността са ежедневие

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply