В Испания откриха най-големият логистичен център на Европа

В Испания откриха най-големият логистичен център на Европа. Той е собственост на испанската транспортна фирма Primafrio и в него има дори хотел, ресторант и супермаркет, в които работят 400 служители. Инвестицията е на стойност 30 млн. евро.

Логистичния център е разположен на 300.000 кв. м. площ в близост до градчето Алама (Alhama), област Мурсия. Разполага със складови помещения, разположени върху 16 000 кв. м. площ и 106 товарни дока, разположени в две линии.
Административната сграда има площ от 8 000 кв. м. като на първия етаж е разположен музей на фирмата, която е започнала работа през 1963 г. с един камион.

Транспортната фирма Primafrio разполага с 2 000 хладилни камиона, които пътуват из цяла Европа. За трафика им се грижат 280 човека, които работят на три смени, седем дни в седмицата и използват за комуникация с шофьорите система и мобилни приложения, разработени от самата фирмата.

Големите сервизи за ремонт и техническа поддръжка, позволяват да се работи с 40 камиона едновременно, а в автомивката да се мият по 16 наведнъж, а на паркинга има 1 000 места за паркиране.

Испанец спаси от смърт български шофьор, получил инсулт по време на работа

Испания търси 15 000 шофьори на камиони

Испанска транспортна фирма плаща на шофьорите си ако отслабнат

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply