Най- добрите марки зехтин в света са испански

най- добрите марки зехтин

Най- добрите марки зехтин се правят от зелената маслина.

Почвата в Андалусия и нейния климат са много блгоприятни за отглеждането на зелената маслина, която се явява първото звено от производствената верига на зехтина. Производството на маслинено олио е един от основните поминъци на района, а славата му се носи из целия свят. Не случайно първите осем от десетте най- добри марки зехтин в света са испански и то от Андалусия.

Освен това зехтинът е един от основните компоненти на средиземноморската диета, която се смята за една от най- здравословните в света.

Ето и класацията:
1. RESERVA PICUAL
Castillo de Canena Reserva Picual се произвежда в Хаен се счита за най-добрия зехтин. Той заема първо място в дегустация Evooleum 2016 г. Зехтинът е ярко зелен на цвят, много ароматен, с нотки на билки и зелена пшеница. Цената му е 13.50 евро.

2. NOBLEZA DEL SUR
Произвежда се от фамилия Penuelas-Sagra отново в Хаен. Зехтинът има свеж плодово- тревист аромат и струва 16 евро.

3. ROYAL TEMPRANO
Фирмата Castillo de Canena добавя още един вид зехтин към списъка. Той е извлечен от кралски сортове маслини и неговото производство е ограничено поради недостига на този вид маслини. Цената му е 19.90 евро.

4. ORO BAILÉN
Един вид, произведен в подножието на „Сиера Морена” в Хаен, от където са семейните маслинени гори. Вкусът му е сложен и плътен и струва 15 евро.

5. QUARYAT PICUAL
Производственият комплекс Quaryat Dillar се намира в Гранада. Зехтинът е с интензивен плодово- тревист аромат и цената му е 9.80 евро.

6. VENTA DEL BARÓN
Произвежда се в Кордоба и има сладки тревисти нотки. Това е най-евтиния зехтин в класацията. Цената му е 9.85 евро.

7. MORELLANA
Произведен е от приемниците на братята Лопес в града Баена в Кордоба. Притежава интензивен вкус на зелена трева и струва 17.90 евро.

8. CORTIJO ‘PREMIUM’
Зехтин, произведен от индустриален комплекс „Сан Антонио” в Хаен. Има сладко-горчиви нотки и стрепцив вкус. Цената му е 10.50 евро.

Най- добрите дезодоранти на испанския пазар

Be the first to comment

Leave a Reply