Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания (видео)

Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания, казва се La Concha и е близо до град Сан Себастиан. Освен това той се нарежда на шесто място в света според класацията на Traveller’s Choice, който е упълномощен да направи класацията от интернет портала за пътувания Tripadvisor.

Наградата за най-добрия плаж в света е отишъл в Бая до Санчо (la Baia Do Sancho) в Бразилия.

Испанският плаж La Concha е напреднал със седем позиции в сравнение с класацията от миналата година и вече заема шесто място в света и първо място в Европа.

В наградите за 343-те плажа по цялата планета са включени и 25-те най-добри плажа в света. В класификацията са участвали плажове от Африка, Азия, Австралия, Карибите, Централна Америка, Европа, Южна Америка, южната част на Тихия океан, Великобритания и САЩ.
От Tripadvisor заявяват, че класирането е извършено въз основа на „количеството и качеството на коментарите на клиентите“ на портала през последните 12 месеца, но не поясняват какви са били критериите за оценка.

Плажът La Concha Beach е много известен и много фотографиран заради уникалното си местоположение в едноименния залив La Concha. Дължината на плажната ивица е около един и половина километра. В същия залив се намира и плажа Ондарета, който е подходящ за семейства. А на близо е разположен и друг интересен плаж- Зуриола, който привлича младежите заради невероятната си сърф атмосфера.

В национален мащаб плажът La Concha е на първо място. След него се нарежа Ses Illetes на остров Форментера (Балеарски острови), който е и шестият в Европа. На трето място е плажът del Muro отново в Майорка (Балеарски острови), който е и 10-ти на континента.

Плажовете Las Canteras (остров Гран Канария), Catedrales (до град Луго), Maspalomas (остров Гран Канария), Cala Compte (остров Ибиса), Bolonia (до град Кадис), Alcudia (остров Майорка), както и Lagunas и Playa del Cotillo (остров Фуертевентура) ) завършват списъка с десетте най-добри плажа в Испания според класацията на интернет портала Tripadvisor.

Испанците са втората най- атрактивна нация в света

Испанска фирма покорява света с известния испански картофен омлет или tortilla de patatas

Be the first to comment

Leave a Reply