Най-добрият семеен лекар в света е испанка

Според Световната организация на семейните лекари (Wonca, акроним на английски език) най-добрият семеен лекар в света е испанка.

Според Световната организация на семейните лекари Wonca (акроним на английски език) най-добрият семеен лекар в света е испанка. По време на Световния конгрес на медиците, който се проведе в миналия месец в Южна Корея, д-р Вероника Касадо оглави класацията. Журито оцени усилията на лекарите по света за оказване на първа помощ, способността им да вземат бързи и адекватни решения, умението за работа в екип и службата им на обществото като цяло.

Миналата година д-р Касадо бе избрана за най-добрия лекар в Европа и беше удостоена с наградата „Лекар пет звезди” за 2017 г. Този приз се връчва на медиците за високи постижения в областта на здравеопазването.

Вероника Касадо е семеен лекар в здравен център Parquesol в град Валядолид. Има богат опит в областта на медицинското образование, научните изследвания, издаването на специализирани книги и международното медицинско сътрудничество.

Завършила е семейна медицина през 1986 г. и е защитила докторска степен по медицина и хирургия през 1987 г., Касадо е работила като заместник директор на отдел „Здравно планиране” към Министерството на здравеопазването и е президент на „Дружество за семейна медицина” в областта Кастилия и Леон.

Вероника Касадо има принос в издаването на 643 печатни произведения, редактирала е четири книги и е автор на 32.

Испанското здравеопазване отново на 3 място в света, българското- на 56

Здравеопазването в Испания

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС, България- с най-ниска

През 2040 г. Испания ще стане първа в света по продължителност на живота

Княз Кубрат Сакскобурготски е един от най- добрите хирурзи на Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply