Най-крадените марки автомобили в Испания

Статистически данни за най-крадените марки автомобили в Испания показват, че през 2018 г. в страната са регистрирани почти 44 000 кражби на моторни превозни средства, съобщи миналата седмица телевизия Telecinco. Това е с 15 000 по-малко в сравнение с данните от 2012 г. Положителните резултати се дължат на добрата работа на испанската полиция и на завишената сигурност на новите автомобили.

Според изнесените данни най- крадените марки автомобили в Испания са: Citroën Xsara, Seat Ibiza, Volkswagen Golf, Seat León BMW 3, т.е. най-широко разпространените.

Градовете, в които се крадат най-много автомобили:

  1. Мадрид- 33%
  2. Барселона- 13%
  3. Малага- 12%
  4. Мурсия и Кадис по 7%
  5. Севиля и Кордоба по 4%

Най- много автомобили са били откраднати през месеците ноември и януари – 12% за всеки месец, а най- малко кражби са регистрирани на Канарските острови.

Сред моторите най- крадената марка е Хонда- 59%, следвана от Yamaha- 22%, БМВ- 8% и Kawasaki- 6%. Сред мотоциклетите марката Scoopy държи първото място с 45% от кражбите, следвана от T-Max с 16%. Данните показват, че през летния сезон се увеличават кражбите на мотоциклети, като месец юли е на първо място с 11% кражби, а през февруари и април тези престъпления са били 10%.

Задължителна застраховка и за автомобилите в ЕС, които не са в движение

Какво означават знаците на новите стикери за испанските автомобили, показващи екологичната им категория (галерия)

Формалности и документи при регистрация на автомобил в ЕС

Безпилотният камион вече е факт и достави първия си товар

10-те държави с най- безопасни пътища в света

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply