Най-мръсната контрабанда, която влиза в Испания е от Гибралтар

Най-мръсната контрабанда, която влиза в Испания е от Гибралтар и е разкрита по време на международната полицейска операция „Тисон”. Тя е била насочена срещу нелегалните депа за боклук и е била проведена в 43 страни.

По време на тази акция испанската Гражданска гвардия е задържала трима испанци. Те са принадлежали към организирана престъпна група, която нелегално е внасяла в Испания боклук от Гибралтар. Задържаните са обвинени, че в продължение на два месеца са внесли нелегално над 370 тона боклук, използвайки две фирми със седалища в Гибралтар и Кадис. По този начин са замаскирани 34-те камиона с твърди отпадъци, които уж са влезли в Испания, за да бъдат обработени, а всъщност са били директно изхвърлени в депото на Медина Сидония.

Внасянето на въпросните 370 тона боклук е било в периода 8 февруари- 31 март 2017 г. но полицията смята, че тази практика е действала много по-дълго време. Камионите са преминавали през границата с документи, според които боклукът щял да бъде обработен в Испания и след това да се върне в Гибралтар. По този начин камионите са избягвали проверките на граничния контрол.

По време на международната полицейска операция в Испания са участвали над 1 000 полицаи, направени са 4 020 проверки, от които:
1 090- за начина на обработка на боклука,
526- на съоръженията за обработка му
791- на депата за боклук.

Съставени са 1 477 акта за нарушения.

Испанската полиция е задържала българин за контрабанда на цигари

Испанската полиция е задържала шестима българи за контрабанда на цигари

Be the first to comment

Leave a Reply