Най- скъпата телевизионна реклама в испанската телевизия

най- скъпата телевизионна реклама

Най- скъпата телевизионна реклама в испанската телевизия. Всъщност те са две, излъчват се всяка година по четирите най- големи телевизии (А3, La Sexta, Telecinco и Cuatro) едновременно в новогодишната нощ и са направени специално за нея.

По традиция, която датира от години, едната реклама се излъчва точно преди да започнат да бият камбаните в полунощ, известявайки края на старата година, а другата- веднага след полунощ. Съдържанието и на двете винаги се пази в тайна, а продължителността им е около 45 сек.

Цената на тези реклами е до 5 пъти по- висока от обичайните и много често за тях се провежда търг с наддаване. Рекламата преди полунощ струва от порядъка на 80 000 евро, а тази, след полунощ- 50 000 евро (по данни на сайта El Español). Втората е по- евтина от първата, тъй като се смята, че тогава една част от зрителите се разсейват с други неща и не гледат толкова към телевизионния екран.

За момента се знае само коя ще бъде последната реклама за 2019 г., която ще се излъчи по 4-те телевизии едновременно. Тя ще е на известната валенсианска фирма за порцеланови изделия Porcelanosa, а съдържанието ще го видим на 31.12.2019 г. малко преди полунощ.

Испания: 12 гроздови зърна в последната минута от старата година

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply