Най-скъпият ресторант в света се намира на остров в Средиземно море

Най-скъпият ресторант в света се казва ‘Sublimotion’. Намира се на плажа „Боса” (Playa de Bossa), в Hard Rock Hotel на испанския остров Ибиса. Цената на 20-степенното меню за един човек е около 1500 евро без ДДС и включва широка палитра ястия: от специалитети от Северния полюс до изисканите френски блюда на Версай. Капацитета на заведението е само 12 души, вечерята продължава 3 часа, а клиентите се обслужват от 25 човека персонал.

В сайта си заведението се самоопределя като „един авангарден ресторант, в който ще намерите елегантността на най-висшата кухня, ще се насладите на уникален спектакъл и ще преживеете една незабравима вечер”.

Менюто в ресторанта се приготвя от испанския готвач Пако Ронсеро, носител на две звезди Michelin*.

Всеки, който е имал възможността да посети заведението, е споделил, че си заслужава, а високата цена е оправдана. Клиентите остават впечатлени от начина на сервиране, високото качество на продукти и спектакъла по време на вечерята. Тогава се сливат в едно най-новите технологии на Samsung Gear VR (чрез които се прожектира виртуалната реалност), психологията и дизайна, което действа на всичките 5 човешки сетива и доставя на клиентите едно незабравимо емоционално преживяване.
Площта на ресторанта е 350 кв. м., а центъра му е в основната на прозрачна капсула с площ 70 m2 и височина 7 m.

*„Ръководствата Мишлен” е серия от ежегодни справочници за високи постижения в реномирани заведения. Придобиването на такава звезда или нейната загуба, може да има пагубен ефект върху репутацията и цените на даден ресторант.

Най-влиятелните държави в света за 2017 година

Be the first to comment

Leave a Reply