Национална транспортна стачка ще парализира Испания поне за 3 дни

транспортна стачка

Национална транспортна стачка ще парализира Испания поне за три дни. Секторът на автомобилния транспорт не може да постигне споразумение с правителството и заплаши насрочената за 20, 21, и 22 декември стачка да стане безсрочна. Това може да доведе до липса на горива и стоки за населението точно по празниците.

За момента това е само заплаха и в същото време е и знак, че нещата могат да се усложнят, ако чрез разговорите, водени от Националната комисия за автомобилен транспорт (CNTC)- организатор на стачката и правителството не се стигне до споразумение.

Транспортния бранш протестира срещу сложната икономическа ситуация, в която се намира заради поскъпването на горивата и очакваното въвеждане на платена винетка за движение по магистралите в страната. Другото недоволство срещу правителството на Педро Санчес е, че сегашният министър на транспорта Ракел Санчес не изпълнява ангажиментите, поети от предшественика си Хосе Луис Абалос, сред които е търсенето на механизъм за смекчаване на ефекта от повишаването на цените на горивата върху транспортните фирми.

Някои магистрали в Испания отново ще станат платени

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply