В Испания тръгва нискотарифен бърз влак

нискотарифен бърз влак

В Испания тръгва нискотарифен бърз влак на железопътната компания Renfe. Той е бил представен днес в базата на фирмата, намираща се във Виясека де Сагра (Villaseca de Sagra), провинция Толедо в присъствието на изпълняващия длъжността министър на развитието Хосе Луис Абалос.

Новият влак модел S112 ще бъде т. нар. low cost и ще се казва AVLO. Той ще е лилав на цвят с три ивици отпред: оранжева, бяла и бледо синя, ще има 20% повече места в сравнение с другите влакове AVE и ще бъде пуснат в движение веднага след Страстната седмица през 2020 г. На днешното представяне Хосе Луис Абалос е заявил, че билетите ще започнат да се продават в началото на месец януари 2020 г. за линията Мадрид- Барселона.

С пускането в движение на новия нискотарифен бърз влак компанията Renfe се приближава към края на своя монопол в Испания и старта на процеса на либерализиране на сектора, който се очаква да започне в края на 2020 г. Тогава AVLO на испанската Renfe ще трябва да се конкурира с нискотарифните влакове на френската фирма SNCF и италиянската Trenitalia, които ще навлязат на испанския железопътен сектор.

Стачката на железопътните работници в Испания остави 11 550 пътника

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply