Нови финансови и данъчни промени въвежда новото правителство на Испания

Очаква се новите финансови и данъчни промени, които въвежда новото правителство на Испания да бъдат публикувани днес в Държавен вестник (BOE) и да влязав в сила от утре, 5 юли 2018 г.

  1. Вдигат се всички пенсии с 1,6% със задна дата- от 1 януари 2018 г.
  2. Минималните пенсии и пенсиите за старост ще се вдигнат с още 1.4%, т.е. с общо 3% със задна дата- от 1 януари 2018 г.
  3. Вдигане на заплатите на държавните служители с 1,75% със задна дата- от 1 януари 2018 г.
  4. Вдовишките пенсии стават 56% от основната заплата на починалия съпруг. До сега вдовишката пенсия на преживелият съпруг беше 52% от основната заплата на починалия съпруг.
  5. Данъчният праг за облагане на доходите на физическите лица (IRPF) се увеличава от 12 000 евро на 14 000 евро на година.
  6. Увеличава се минималния праг, от 14 000 евро на 18 000 евро бруто, за получаване на някои видове помощи, например: за детска градина, за съпруг- инвалид и т.н.
  7. Увеличават се още повече данъчните облекчения на семействата с четири и повече деца.
  8. Намалява се данъкът добавена стойност (IVA) за кино от 21% на 10%. Правителството смята, че за сектора данъкът трябва да се намали още- до 0,7%.
  9. Отпуската по бащинство се увеличава от 4 на 5 седмици.

Повече информация: BOE

В Испания вдигат пенсиите със задна дата

Отново увеличиха отпуската по бащинство в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved
СВЯТ

Върховният съд на ЕС: бежанците трябва да търсят убежище в първата страна на ЕС, в която пристигнат

13/08/2017 WORLD BG

Върховният съд на ЕС постанови, че бежанците трябва да търсят убежище в първата страна на ЕС, в която пристигнат , както е заложено в Дъблинският регламент. Изключения няма да се правят. Произнасянето на Върховният съд Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Карлес Пучдемон е готов да поеме властта в Каталуния отново

22/12/2017 WORLD BG

Победител в проведените вчера извънредни регионални избори в Каталуния е партията „Граждани“ (Ciudadanos, Cs), която се бори за запазване на целостта на Испания. Предвожданата от Инес Аримадас Ciudadanos печели 36 места в 135-местния регионален парламент, Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Дания смята да открие служби за набиране на работна ръка в Испания

01/03/2017 WORLD BG

Социалдемократическата партия, която е основната опозиционна сила в Дания е предложила създаването на датски служби по заетостта в Испания, Италия и Франция. Целта е да се привлекат безработните висококвалифицирани кадри, които да започнат работа в Последни

Be the first to comment

Вашият коментар