Обраха банка посред бял ден в центъра на Валенсия

полиция

Обраха банка посред бял ден в центъра на Валенсия, пише регионалният вестник Las Provincias Инцидентът е станал вчера около 10 часа в клон на банка Santander, намиращ се на plaza de la Reina.

Обирът е бил добре планиран. Четиримата крадци (двама мъже и две жени) са влезли в офиса на банката като клиенти по отделно и по различно време. Трима от тях са избрали стратегически места, от които служителите не могат да наблюдават едно от гишетата, зад което се намира сейфа, докато обслужват клиенти. Четвъртата жена, минала зад гишето и извадила пачки с пари от сейфа, който бил отворен в този момент. Жената сложила взетото в раница и спокойно излязла от банката. Малко след това и останалите трима я последвали.

След подаден сигнал за обир две патрулни коли на испанската Национална полиция пристигнали на място. По първоначални данни от разследването става ясно, че крадците са задигнали 15 000 евро и са избягали с кола, която е била паркирана на няколко метра от банката. От записите на камерите се вижда, че жената, която е взела парите от сейфа е била със зелено яке и бяла вълнена шапка. Самият обир е станал за по- малко от минута като през това време тримата съучастници умело са пречели на видимостта на служителите към гишето и сейфа. От полицията смятат, че групата е специализирана в обири без насилие.

Маскиран като Дядо Коледа ограби банка и раздаде парите на хората по улицата

Маскиран като Дядо Коледа ограби банка и раздаде парите на хората по улицата

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply