В Испания отварят ресторант, в който ще сервират роботи

В Испания отварят ресторант, в който ще сервират роботи, съобщава вестник El País Заведението се казва „Crensa“ и се намира в град Валенсия.

Собственикът ЖиХие Ян обяснява, че 2-та робота няма да изместят изцяло човешкия фактор, тъй като те не са способни да приемат поръчките на клиентите. 29-годишният китайски бизнесмен обяснява, че е взаимствал идеята от своята родина, където в момента са на мода ресторантите със сервитьори роботи.

Интересно е да виждаш как храната я сервират роботи. Единствения минус е, че не могат да разговарят с хората, но пък вършат не малка част от работата на сервитьорите”,

казва Ян за своите роботи „Mulan“, произведени в Китай, и допълва, че ще докара още 6 други робота, които да помагат на готвачите в кухнята. А общият брой на хората, които ще работят в заведението ще бъде между 3 и 5 човека, които предимно ще ръководят целия процес.

Ресторантът „Crensa“ ще предлага китайска и испанска кухня, и се очаква да бъде открит в края на август 2019 г. Адресът ще е на улица „Doctor Vicent Zaragoza“ 29 във валенсианския квартал „Бенимаклет“.

Най-скъпият ресторант в света се намира на остров в Средиземно море

Най-старият ресторант в света е на 292 години и се намира в Испания

200 човека избягаха от ресторант в Испания без да си платят сметката

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply