Открадната лична карта и 20 престъпления на гърба на собственика ѝ

открадната лична карта

Открадната лична карта и впоследствие 20 престъпления на гърба на собственика ѝ Франциско. Инцидентът е станал докато жертвата е бил във фитнеса, но той не се обърнал веднага към полицията. И това става преломен момент в живота му.

Оттогава крадецът узурпира личността на Франциско и извършва над 20 престъпления из цяла Испания. Личната карта на жертвата се появява в различни платформи за продажба на вещи по интернет. Някой с неговото име и номер на личната карта продавал конзоли за видеоигри по 300 евро.

Изненадата на хората, които закупували продаваните предмети била, че когато получавали пакета се оказвало, че вместо желаната стока имало камъни.

И така: над 20 престъпления, 20 жалби, 20 призовки за явяване в съда се получават на адреса на истинския Франциско, който вече използва услугите на психолог.

От испанската Национална полиция напомнят, че първото нещо, което трябва да направим, ако ни е откраднат националния документ за самоличност е веднага да отидем до най- близкото полицейско управление и да съобщим за кражбата.

Историята описва неприятностите на един испанец, но същото може да се случи на всеки от нас и да има същите последствия.

Справка за верността на българските лични документи и ЕГН

Често задавани въпроси за българските лични документи

Испанската полиция е задържала българин с фалшиви документи

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply