Педро Санчес: границите на Испания да останат затворени до октомври

въздушните граници

Границите на Испания да останат затворени до месец октомври, за да не се допуснат в страната чуждестранни туристи. Това е предложението на Педро Санчес, което е било обсъждано на Министерския съвет във вторник, съобщава вестник АВС.

Още в началото на месец април испанското правителство обяви, че заради пандемията от коронавирус през лятото на 2020 г. няма да се допускат чуждестранни туристи в Испания и за целта затвори границите и в двете посоки. Това означава, че и испанците няма да могат да излизат в чужбина с изключение на случаите, когато пътуването е свързано с лечението на здравословен проблем.

Испания възстанови контрола на сухопътните си граници с Франция и Португалия на 17 март, а на въздушните и морските – на 23 март като част от мерките за ограничаване на разпространението на епидемията от Covid- 19 и с цел защита на здравето и безопасността на гражданите. При този контрол достъпът до испанска територия е разрешен само за испански граждани; чужди граждани, легално пребиваващи в Испания; трансгранични работници или лица, които се намират в крайна нужда.

Ограничението не засяга транспорта на стоки, за да не се прекъсва икономическата дейност и веригата за доставки. Мярката също не засяга чуждестранния персонал, акредитиран в дипломатическите мисии, консулските служби и международните организации, намиращи се на територията на Испания, при условие, че пътуването е свързано с изпълнение на служебните им задължения.

Сухопътните граници на Испания ще останат затворени до 15 май

Испания затвори всички сухопътни граници

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply