Испанската полиция арестува петима българи за трафик на хероин

арестуван в Испания

Испанската полиция арестува петима българи за трафик на хероин. По време на операцията „Тирабусон“, в хале в индустриалната зона на град Caldas de Reis до град Виго, са конфискувани 65 килограма хероин, скрити в камион, 60 000 евро, 15 мобилни телефона и четири автомобила.

Разследването е започнало през 2016 г. когато групировката се е опитала да вкара в Испания огромно количество наркотични вещества от Южна Америка. В процеса на работа полицията е установила, че наркотикът е идвал от България с камион и се е разпространявал чрез каналите в област Галисия и останалата част на Испания и Португалия.

В групировката са участвали и петима испанци и един португалец. Те са били отговорни за получаването и разпространението на хероина на територията на страната. Двама от българите се редували да карат камиона, а другите трима отговаряли за охраната. За целта са наемали жилища под наем, в които са криели стоката, и автомобили, с които са я разпространявали из страната.

Камионът с товара е бил съхраняван в специално наето за целта хале в индустриалната зона на град Caldas de Reis до град Виго, Галисия.

Задържаха българин, пътуващ за Мадрид с 5,2 кг. хероин в багажа

Двама българи са задържани на борда на кораб в Испания с 18 тона хашиш

Be the first to comment

Leave a Reply