Повече от половината европейски пилоти признават, че летят дори когато са уморени

Испания прекрати

58% от европейските пилоти декларират, че летят въпреки чувството на умора. Това е резултата от проучване за авиационната безопасност, разработена от университета „Лондонско училище по икономика” (LSE) и „Евроконтрол” и което е публикувано от Европейската асоциация на пилотите (ECA).

Само 22% от анкетираните смятат, че авиокомпаниите се съобразяват с умората на пилотите, пише вестник „20 Minutos“.

В проучването са взели участие 7 239 професионалисти. Това е 14% от общия брой европейски пилоти, които са предимно мъже (96%) на възраст между 31 и 59 години (62%) и с повече от 10 000 часа летателен опит (44%).

Данните показват, че само една трета от анкетираните (39%) смятат, че им се предлага необходимото обучение, когато се въвеждат нови системи и процедури за сигурност.

Само 37% процента от пилотите на 33 европейски компании имат голямо доверие във взетите мерки от авиокомпанията по отношение на безопасността.

46% вярват, че националните органи за гражданско въздухоплаване взимат на сериозно мерките за авиационна безопасност.
Европейската асоциация на пилотите се отбелязва, че служителите на нискотарифните и товарните авиокомпании са тези, които дават най-лошите оценки за компаниите.

Въз основа на резултатите от проучването, Европейската асоциация на пилотите направи следното заключение: „Това показва, че мерките за безопасност в авиокомпаниите се различават в зависимост от техния бизнес модел“.

Защо самолетите са бели?

Be the first to comment

Leave a Reply