Пожелания на посланиците, говорещи български език (видео)

посланиците

Посланиците, говорещи български език направиха обръщение към нас, българите, за да ни поздравят с настъпващите коледни и новогодишни празници на родния ни език.

През месец октомври 2019 г. по идея на посланика на Полша в България Мачей Шимански бе учреден Клуб на посланиците, говорещи български език. Той е заимствал идеята от родината си, където вече има учреден такъв.

15 са учредителите на клуба. Това са: посланикът на Полша Мачей Шимански, посланикът на Северна Македония Марян Гьорчев, посланикът на Словения Анджей Франгеш, посланичката на Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова, посланичката на Черна Гора Снежана Радович, посланикът на Словакия Мануел Корчек, посланичката на Унгария Текла Харангозо, посланикът на Босна и Херцеговина Здравко Бегович, посланикът на Сърбия Желко Йович, посланикът на Украйна Виталий Маскаленко, посланикът на Румъния Йон Гълеа, посланикът на Молдова Щефан Горда, посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, посланикът на Монголия Дашжамц Батсайхан и посланичката на Съединените Американски Щати Херо Мустафа.

Ето поздрава:

Запазване на час в българските консулства в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply