В Испания патрулират полицаи от други страни

По улиците в някои градове в Испания се появиха полицаи от други страни. Те патрулират и помагат на испанските си колеги в различни населени места, където има известни забележителности и голямо струпване на туристи.

Според информация на различни испански медии чуждестранните полицаи ще останат в страната до края на лятото. Такъв обмен на силови служители съществува от 2008 г. и в него участват Германия, Белгия, Италия, Франция, Люксембург, Португалия, Холандия и Испания.

В Испания единствено френските полицаи могат да носят оръжие благодарение на подписано преди години споразумение между двете страни за борба с терористичната групировка ЕТА. Според него силови служители на едната държава могат да изпълняват своите функции на територията на другата без да е необходимо предварително разрешение или предупреждение.

През летния сезон на тази година полицаи от други страни патрулират в градовете Мадрид, Памплона, Гандия и Сантияго де Компостела, пише вестник АВС

В Испания на всеки 100 000 граждани се падат по 361 полицаи. В момента страната има около 300 служители на Министерството на вътрешните работи, които са командировани да изпълняват различни мисии в чужбина.

След 3 години испанската полиция върна 2 800 евро …но не на собственика им

Българин едвам оцеля в полицейско преследване в Полша

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply