Испанската полиция предупреждава да се внимава с документите тази година

полиция

Испанската полиция предупреждава да се внимава с документите тази година. По- точно да се внимава с датите на документите, които подписваме, за да се избегнат евентуални бъдещи неприятности.

Особеното на тази година е, че първите две цифри съвпадат с последните две. Този факт е улеснение за фалшифициране на документи, тъй като ако напишем само последните две цифри на годината, по-късно някой може да добави накрая още две и после да оспорва кога точно е сложен подписа.

Например ако даден документ е подписан на 3 януари 2020 г. и подписалият е написал датата така: 03.01.20, то някой някога може да допише две цифри (напр. 19 или 10) и да се окаже, че дадения документ е подписан 2019 г. или 2010 г., а не 2020 г.

Полицията съветва да не се съкращава годината само с 20, а да се изписва цялата: 2020. В случаите, когато трябва да се подпише документ, на който годината предварително е написана в съкратен формат, то е желателно подписващия саморъчно да добави числото 20 накрая и годината да стане 2020.

96 човека си тръгнаха без да си платят сметката в ресторант в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*